Press "Enter" to skip to content

VMI grąžino €109 milijonus GPM 700 tūkstančių gyventojų

2019 m. rugpjūčio 5 dieną Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informavo, jog iki liepos 31 dienos beveik 700 tūkstančių Lietuvos gyventojų jau pervesta €109,4 milijonų eurų. Tiesa, gyventojų pajamų mokesčio (GPM) permokas gavo tik laiku ir teisingai pajamų deklaracijas užpildę ir pateikę asmenys.

Pasak VMI, deklaracijas pateikę, tačiau permokų iki liepos 31 dienos nesulaukę gyventojai turėtų suskubti pasitikrinti ar jiems nereikia patikslinti deklaracijos. Esamais duomenimis, deklaracijas turėtų patikslinti beveik 25 tūkstančiai Lietuvos gyventojų, kuriems sugrįžtų 5 mln. eurų gyventojų pajamų mokesčio. Jeigu jūs pildėte pajamų deklaracijas, tačiau nesate tikri ar ji buvo priimta, VMI ragina pasitikrinti statusą prisijungus prie Elektroninio deklaravimo sistemos (EDS) pasirenkant skiltį „Pranešimai vartotojui”. Primename, jog permoką galima susigrąžinti už penkerius praėjusius metus.

VMI prie FM Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė pažymi:

„Daugiausiai permokų, net 85 proc., susidarė dėl per mažo pritaikyto neapmokestinamųjų pajamų dydžio (NPD). GPM permoką gali susigrąžinti ir tie gyventojai, kurie mokėjo gyvybės draudimo ar pensijų įmokas, palūkanas už būsto kreditą, įmokas už studijas. Kaip ir kasmet, grąžinant permoką atsižvelgiama, ar gyventojas nėra skolingas valstybei bei ar yra pateikęs, patikslinęs ankstesnių laikotarpių turto ir pajamų deklaracijas, kurias jam privaloma pateikti.”

190 tūkstančių gyventojų dar gali susigrąžinti permokas

VMI pateiktoje informacijoje minima, jog susigrąžinti GPM permoką už 2018 metus dar galėtų 190 tūkstančių gyventojų jei per EDS pateiktų GPM deklaraciją. Mokesčių inspekciją pabrėžia, jog apie šią galimybę gyventojai yra informuojami ir asmeniškai.

Primename, jog išsami informacija apie pajamų ir turto deklaravimą bei permokų grąžinimą paskelbta interneto svetainėje www.vmi.lt, o pasikonsultuoti su VMI specialistais mokesčių klausimais galima  paskambinus mokesčių informacijos telefonu 1882 arba +370 525 53190 arba nuvykus į gyventojų aptarnavimo skyrius.

Jei planuojate skirti 2% pajamų mokesčio paramą, kviečiame pasinaudoti mūsų gidu, kad vis būtų lengvai ir paprastai: KAIP SKIRTI 2 PROC. PAJAMŲ MOKESČIO PARAMĄ?

Patinka tai, ką skaitai? Prisijunk prie mūsų Telegram ir nepraleisk naujausių įrašų!

Įvertink ⭐

Comments are closed.