Press "Enter" to skip to content

5 kelionių kryptys ekonomiškoms ir saulėtoms žiemos atostogoms

Apie atostogas žiemą svajoja daugelis. Tad jei šalti ir apniukę orai pabodo, neišleidžiant visų santaupų galima nskristi į šalis, kuriose šiuo metu vis dar maloniai šildo saulutė.

Beje, turėkite omenyje, kad šventiniu laikotarpiu (maždaug nuo gruodžio 20 d. iki sausio 5 d.) kainos dažnai šokteli dvigubai ar daugiau. Tačiau jei atostogausite dar iki švenčių arba joms jau praūžus – sutaupyti tikrai pavyks.

Šįkart išrinkome 5 geriausias žiemos atostogų kryptis:

1. Egiptas

Egiptas – viena lietuvių mėgstamiausių žiemos atostogų krypčių. Populiariausias Raudonosios jūros kurortas – Hurgada, tačiau lietuviai renkasi ir Tabą ar Šarm el Šeichą. Vasarą Egipte temperatūra pakyla iki 40 °C ir daugiau, o žiemą orai – tiesiog idealūs.

Temperatūra: žiemos mėnesiais tiek oro, tiek ir vandens temperatūra Egipte sušyla iki 22–23 °C.

Kokio tipo turistams šalis tinka? Kaip ir Kanarų salose, Egipte turizmas išvystytas puikiai, todėl veiklos čia ras ir mėgstantieji aktyvų poilsį, ir norintys tiesiog ramiai pagulėti paplūdimyje, ir norintys kuo daugiau pamatyti.

Pagrindiniai lankomi objektai, pramogos: piramidės, šventyklos. Egipte būtina panardyti: Raudonojoje jūroje plyti neįtikėtino grožio koraliniai rifai. Populiarios Egipto kurortuose pramogos – jodinėjimas ant kupranugarių, safaris į dykumą visureigiais.

Kainos: pigiausias paskutinės minutės pasiūlymas 7 d. kelionės paketui 4 žv. viešbutyje su maitinimo tipu „viskas įskaičiuota“ kainuoja nuo 317 Eur/asm.

Egipto piramidės, Sfinksas.

2. Kanarų salos

Ispanijai priklausantį Kanarų salyną sudaro 7 didelės salos ir kelios nedidelės negyvenamos salelės. Kanarų salų populiariausios kryptys – Tenerifė, Gran Kanarija, Fuerteventūra ir Lanzarotė. Vien Tenerifę kasmet aplanko daugiau nei 3 milijonai turistų.

Temperatūra: net ir gruodį-sausį, kai Lietuvoje gerokai spusteli šaltukas, Kanarų salose temperatūra nenukrenta žemiau 20 °C.

Kokio tipo turistams patiks atostogos Kanarų salose? Kanaruose veiklos apstu tiek aktyvaus, tiek ir pasyvesnio poilsio mėgėjams. Ispanijos salos tinka keliaujant dviese, su vaikais ar su grupe draugų.

Pagrindiniai lankomi objektai: ugnikalniai, juodojo smėlio paplūdimiai, Siamo vandens atrakcionų parkas Tenerifėje, natūralaus jūros vandens baseinai Puerto de la Kruse. Viena iš populiariausių pramogų – nardymas.

Kainos: kelionė į Kanarų salas žiemos metu gali kainuoti nuo 500 Eur/asmeniui (skrydis, viešbutis ir maitinimas). Pigiausias pasiūlymas gruodžio viduryje skrendant iš Varšuvos – 395 Eur. Norėdami dar daugiau sutaupyti, pigų skrydį ir viešbutį galite užsisakyti atskirai per sistemą booking.com.

Tenerifė, Ispanija.

3. Kipras

Kipras – puiki atostogų kryptis kartą pabuvusiems prie Viduržemio jūros ir ją tiesiog įsimylėjusiems. Kiprą lėktuvu pasieksite vos per ~3 val. Kipras žavus jame susipinančiomis turkiška ir graikiška kultūromis. Tad, apsilankę saloje, tikrai turėsite ką patyrinėti.

Temperatūra: vidutinė oro temperatūra Kipre gruodį pasiekia 19 °C, o sausį – 17 °C šilumos.

Kokio tipo turistams Kipras patiks? Sala didelį įspūdį paliks besidomintiems istoriniu palikimu ir gamtos objektais. Idealiausia keliauti nuomotu automobiliu.

Pagrindiniai lankomi objektai: Afroditės uola, Nisi paplūdimys, Karalių kapai, Graikų kyšulys ir kt. Kipras garsėja vienais gražiausių ir geriausių paplūdimių visame Viduržemio jūros regione.

Kainos: vienas pigiausių pasiūlymų kelionei į Kiprą (skrydis iš Vilniaus, viešbutis ir pusryčiai) – 209 Eur.

Kipro salos gamtovaizdis.

4. Madeira

Portugalijos saloje Madeiroje visus metus vyrauja malonus klimatas. Tiesa, ši sala labiau žinoma ne dėl paplūdimų, bet dėl daugybės kvapą gniuždančių kraštovaizdžių. Salą, dažnai dar vadinamą gėlėtąja ar gamtos ir pavasario rojumi, gaubia vešlūs miškai, kalnai, ugnikalniai.

Temperatūra: žiemos mėnesiais oro temperatūra Madeiroje pakyla iki maždaug 19 °C, tačiau gera žinia keliautojams – vandens temperatūra išlieka tokia pat ar laipsniu aukštesnė.

Kokio tipo turistams sala patiks? Madeiroje žiemos atostogas idealiai praleis mėgstantys vaikščioti ir būti gryname ore – saloje yra daugybė gamtos paminklų. Taip pat Madeira – tikras buriuotojų rojus.

Pagrindiniai lankomi objektai: kalnai, sostinė Funšalis. Tai ypatingas miestas, turintis labai gražų senamiestį.

Kainos: 7 d. kelionę į Madeirą (skrydis iš Vilniaus, viešbutis ir pusryčiai) galima įsigyti vos nuo 259 Eur. 10 d. kelionė asmeniui kainuoja nuo 329 Eur.

Madeiros gamtovaizdis, Portugalija.

5. Marokas

Marokas – šiaurės Afrikos perlas, mandarinų ir apelsinų tėvynė. Tad jei norite kiek egzotiškesnės kelionės, jei jus žavi egzotiški kraštovaizdžiai ir kitos kultūros, drąsiai atostogoms rinkitės Maroką. Šalis – ganėtinai nebrangi, o ir turistai žiemos mėnesiais viliojami nekaršto, bet malonaus klimato.

Temperatūra: sausio-vasario mėnesiais vidutinė oro temperatūra – apie 20 °C, vandens – apie 18 °C.

Kokio tipo turistams šalis patiks? Marokas sužavės tiek mėgstančius pagulinėti paplūdimyje, tiek ir norinčius pasisemti kuo daugiau įspūdžių lankant tiek gamtos objektus, tiek ir miestus. Keliaujant gruodžio-vasario mėn., visgi palankiau rinktis pažintinę kelionę – gulėti paplūdimyje ir maudytis bus vėsoka.

Pagrindiniai lankomi objektai: privalu aplankyti triukšmingą Marakešą, kuriame galima rasti ne vieną šurmuliuojantį turgų. Nuostabi vieta Maroke – Agadiro miestas, įsikūręs prie Atlanto vandenyno.

Kainos: žiemos mėnesiais kelionė į Maroką gali kainuoti nuo 400–700 Eur ir daugiau. Kelionių agentūros retai pateikia kelionių paketų, tad palankiau kelionę organizuotis patiems.

Maroko paplūdimys.

„Revolut“ kortelė – efektyvioms kelionėms

Tam, kad kelionės būtų maksimaliai efektyvios, rekomenduojame užsisakyti nemokamą „Revolut“ VISA kortelę kuri leis keliauti be rūpesčių: valiutas lengvai konvertuosite programėlėje geriausiu tarpbankiniu kursu bei galėsite reikiamą sumą išgryninti nemokamai (atitinkamai nuo paskyros tipo – nuo 200 Eur iki 600 Eur, viršijus šią sumą mokamas 2% mokestis nuo išgryninamos sumos).

Be to, su savimi nešiositės tik tokią kortelę, kurią būsite pasipildęs tik tiek, kiek planuojate išleisti, todėl nereikės su savimi nešiotis pagrindinių bankinių kortelių taip apsisaugant nuo neplanuotų atsitikimų.

Nemokama „Revolut“ VISA kortelė.

Su „Revolut“ kortelėmis įvairių šalių bankomatuose išduodamos daugiau kaip 150 skirtingų valiutų. Plačiau apie keliones su „Revolut“ skaitykite čia.

5/5 - (1 vote)

Comments are closed.