Press "Enter" to skip to content

Kur investuoti 100 eurų? 12 būdų investuoti mažą sumą

Daugelis žmonių pasiryžę ilgą laiką taupyti ir tik tuomet pradėti investuoti. Tačiau ilgai laukdami jie netenka pelno, kurį galėjo uždirbti per šiuos metus. Investavimas skirtas anaiptol ne vien tik turtingiesiems, ir šiuo straipsniu badysime įrodyti, kad iš tiesų pradėti investuoti galite sąskaitoje ar pinginėje turėdami vos 100 eurų.

Tarpusavio skolinimo (P2P) platformos

Vienas paprasčiausių būdų investuoti 100 eurų – tarpusavio skolinimo platformos, kuriose žmonės skolina tokiems pat paprastiems žmonėms. Kai kuriose platformose investuoti galima sumas vos nuo 5 eurų, o žadama metinė grąža – net iki 18–21 proc.

Šiuo metu investuotojų laukia šios tarpusavio skolinimo platformos:

Kas yra investavimas į paskolas ir kaip teisingai priimti sprendimus gali sužinoti mūsų P2P investavimo gide.

Investicijos į akcijas

Įsigykite pavienių akcijų arba investuokite per investicinius fondus.

Pavienės akcijos. Už 100 eurų daug akcijų nusipirkti nepavyks, tačiau investavę nors ir į vieną tinkamą akciją galite uždirbti, ir nemažai (arba pradirbti). Be to, pasirinkę tinkamus tarpininkus, mokėsite mažesnius mokesčius. Turėkite omenyje, kad investuojant į akcijas galima viršyti vidutinę rinkos grąžą, bet kartu išauga ir rizika. Įsigyti akcijų galite ir Revolut aplikacijoje, kaip pirkt akcijas su Revolut rasite čia. Kodėl siūlau būtent tokį būdą? Ogi todėl, kad su nemokama paskyra galėsi atlikti tris sandorius be jokio komisinio mokesčio, o akcijų galėsi nusipirkti kad ir už 1 JAV dolerį (Revolut fractional share program).

Investiciniai fondai. Į investicinius fondus investuoti galima bet kokią sumą, ne mažesnę nei 50 eurų. Investicinius fondus valdo profesionalūs investuotojai. Rizika – nedidelė, nes tai diversifikuota investicinė priemonė. Investuoti gali kiekvienas – nereikia specialių žinių, o taip pat galima nustatyti, kad sistema investuotų automatiškai. Investiciniams fondams taikomi mažesni komisiniai mokesčiai, be to, tai ir gana likvidi investicija, tad pabandyti verta.

Lietuvoje veikiančių investicinių fondų valdytojų sąrašą rasite čia.

Investavimas į daiktus, kolekcines vertybes

Pasidomėkite, kokių daiktų vertė laikui bėgant auga labiausiai, ir investuokite 100 eurų. Galbūt tai taps jūsų naujo pomėgio pradžia. Populiariausios kolekcinės vertybės:

  1. Alkoholiniai gėrimai (vynas, viskis, konjakas ir pan., N-21).
  2. Pinigai. Viena iš galimybių – nusipirkti pavienių monetų ar visą monetų kolekciją. Taip pat tinka ir banknotai. Vos po 5-erių metų jų vertė gali šoktelėti dvigubai. Pavyzdys: dabar 10 litų kupiūra kainuoja nuo 6–8 eurų.
  3. Meno vertybės (paveikslai, skulptūrėlės ir kt.).
  4. Pašto ženklai.
  5. Automobilių modeliukai.

Kaip matyti lentelėje, rodančioje prabangos prekių investavimo indeksus, per metus kolekcinių vynų kaina šoktelėjo 9 proc. o per pastarąjį dešimtmetį – 147 proc. Reto, prabangaus visko kaina kito dar dramatiškiau. Pagal šią lentelę, vertės neįgijo pašto ženklai, o juvelyrinių dirbinių vertė netgi smuko 5 proc. Neapsimokėtų įsigyti ir brangenybių bei antikvarinių baldų (tiesa, čia tuo atveju, jei turėtumėte daugiau nei 100 eurų).

Šaltinis: cnbc.com

Pasirinkus šį investavimo būdą, teks nemažai domėtis, lankytis įvairiuose sendaikčių turguose, o ir turėti gerą „uoslę“, kuris daiktas vertas dėmesio ir kurių vertybių kaina metams bėgant tik auga.

Investavimas į mini versliuką

100 eurų – tikrai nedideli pinigai norint pradėti verslą, bet tuo pačiu turime beveik neribotas galimybes. Kaip laisvalaikiu galima panaudoti savo talentus ir „įdarbinti“ 100 eurų?

  1. Mėgstantiems tvarkytis: įsigykite valymo priemonių ir pasiūlykite kaimynams namų tvarkymo/valymo paslaugą.
  2. Mylintiems šunis ir mėgstantiems ilgus pasivaikščiojimus: įdėkite skelbimus (kad galite vedžioti šunis už atlygį) į įvairius portalus (galima ir mokamus), tada prisipilkite pilną baką kuro (maža tikimybė, kad klientas bus tame pačiame rajone, gali tekti pavažiuoti ir į kitą miestą) ir laukite užsakymų. Patarimas – skelbime nurodykite, kad paslauga teikiama nuo tam tikros dienos (pvz. 7 dienos po skelbimų patalpinimo), kad iki jos susirinktumėte daugiau nei vieną užsakymą ir pritraukturėme daugiau susidomėjusių klientų.
  3. Besidomintiems IT ir mėgstantiems rašyti: 100 eurų visiškai pakaks tinklaraščiui susikurti, o tada galėsite uždirbti iš partnerysčių rinkodaros (angl. affiliate marketing).
  4. Gebantiems konsultuoti, mėgstantiems padėti žmonėms: galite tapti virtualiuoju asistentu. Viskas, ko gali prireikti – telefonas, kompiuteris su internetu ir tam tikra programinė įranga.
  5. Mėgstantiems rankdarbius: daugelis ieško žmonių, gaminančių rankų darbo atvirukus ir kvietimus, todėl 100 eurų galite investuoti į įvairius reikmenis rankdarbiams.
  6. Turintiems aktorinių, muzikinių gebėjimų. Pastaruoju metu itin populiarūs animatoriai, renginių, taip pat ir vaikiškų, vedėjai. 100 eurų pakaks kostiumui įsigyti (ar net keliems kostiumams išsinuomoti) ir pasiūlyti savo paslaugas tėveliams.
  7. Kitas jūsų pomėgis: pagalvokite, kokia veikla, nereikalaujanti didelių investicijų, dar jums patiktų ir galėtumėte prisidurti dar vieną kitą šimtą.

Investuokite į profesionalų pagalbą ruošiant gyvenimo aprašymą

Ne, mes tikrai nenorime jūsų įtikinti dirbti kitiems, tačiau tyrimais įrodyta, kad profesionaliai paruoštų gyvenimo aprašymų savininkai:

  • sulaukia 38 proc. daugiau potencialių darbdavių dėmesio;
  • sulaukia 31 proc. daugiau kvietimų atvykti į darbo pokalbį;
  • 40 proc. dažniau gauna darbą nei tie, kurie turi atmestinai paruoštus CV.

Už 100 Eur profesionalai paruoš kokybišką gyvenimo aprašymą, gerą motyvacinį laišką ir dar pakonsultuos, kaip susikurti profesionalų įvaizdį darbo rinkoje.

Investuokite į kursus, mokymus

Įvairūs kursai, mokymai, seminarai tikrai gali padėti uždirbti daugiau, ypač jei pasirinksite tinkamą strategiją ir įgytas žinias panaudosite praktiškai. Tik noriu pabrėžti, jog nekalbame apie motyvacinius kursus, kuriuose vienintelis gaunantis realią, tvarią naudą yra pranešėjas. Kalbame apie realius, gebėjimus ugdančius kursus.

Vos už 99 eurus galima rasti pačių įvairiausių kursų: nuo anglų kalbos, trumpų apželdinimo, antakių ar blakstienų laminavimo, tam tikrų gaminių siuvimo, siuvinėjimo iki įvairių kvalifikacijos kėlimo ar net nesudėtingų IT kursų. Beje, už 99 Eur galima baigti net ir AM kategorijos vairavimo kursus.

Jei įmanoma, rinkitės internetinius kursus, kurie – ir pigesni, ir padeda sutaupyti laiko, nes mokytis galite patogiu metu, niekur neišeidami iš namų.

Investuokite į mentoriaus konsultacijas

Mentorius – lyderio savybių turintis asmuo, padedantis atskleisti kitų žmonų potencialą. Į mentorius įprastai kreipiasi turintys mažiau patirties ar šiuo metu nežinantys, kokią karjeros kryptį pasirinkti. Mentorius padeda rasti naujų galimybių, atskleidžia asmens potencialą, padeda sėkmingai atlikti užduotis, padrąsina ir t. t.

O gal tiesiog yra kažkoks žymus žmogus ar ekspertas, kuris jus įkvepia? Pasidomėkite, gal jis teikia konsultacijas gyvai ar per „Skype‘ą“? Tai vienas geriausių investavimo būdų šiuo metu pametusiems kryptį ir nežinantiems, ko jie nori iš gyvenimo.

Įsigykite knygų, nes ši investiciją turi didelę grąžą

Pirkti pigių meilės romanų tikrai nereikia, tačiau investuokite į gerą ugdomąją literatūrą, padedančią išmokti kažką naujo, pakeisti įpročius ar mąstymą, o gal net supažindinančias su investavimo principais ir padedančias uždirbti vengiant naujoko klaidų.

Kitaip tariant, naudinga bet kuri knyga, suteikianti naujų žinių ar įkvepianti pokyčiams.

Investavimas į sveikatą

Sporto klubas ar treniruotės

Abonemento sporto klube kaina – vos nuo 9–19 Eur/mėn., tad už 100 eurų galėsite sportuoti mažiausiai kelis mėnesius. Brangesnius grupinius užsiėmimus (zumba, joga, pilatesas ir pan.) už 100 Eur galėsite lankyti bent 2–3 mėn.

Sporto inventorius

Jei nemėgstate sporto klubų bei grupinių treniruočių, tai bent įsigykite sportinio inventoriaus, pavyzdžiui, naudotą dviratį, o gal vieną ar dvi poras kokybiškų sportinių batelių.

Jei nemėgstate sporto klubų nei, mankštą gali pakeisti pasivaikščiojimai ar lengvas bėgimas. Už 100 eurų įmanoma įsigyti net 2 poras pakankamai kokybiškų sportinių batelių. Net ir pajudėję 30 min. jausitės daug geriau, turėsite daugiau energijos.

Sveikos mitybos įranga

Įsigykite kokybiškesnį maisto trintuvą, garų puodą ar bet ką kita, kas padėtų maitintis sveikiau ir visavertiškai.

Taigi variantų, kur investuoti 100 eurų – visa galybė. Belieka tik išsirinkti ir pradėti veikti.

Na, o koks buvo ir vis dar šiuo metu yra mano uždarbio kelias galite paskaityti mano kitame įraše apie uždarbį internetu. Jame sužinosite kokius uždarbio internete būdus esu išbandęs savo kailiu. Taip pat, rasite tikrai gana daug naudingos informacijos ir patarimų susijusių su uždarbio galimybėmis internete (ne, jokių pinigų ant medžių ten nerasit, tik juodą darbą ir didelį norą siekti). Ačiū, kad skaitote.

5/5 - (1 vote)

Comments are closed.