Press "Enter" to skip to content

Kaip užsidirbti pinigų internetu? Išmėginti būdai ir patarimai – 2020

ℹ️ Pasauliui kovojant su COVID-19 virusu ypač svarbu būti budriems ir nepasiduoti galimai augančiam sukčių aktyvumui internete. Atsiminkite, tokio dalyko kaip lengvų ir gerų pinigų NĖRA ir niekada nebus. Jei kažkas skamba per daug gerai kad būtų tiesa – bėkite tolyn nuo tokių pasiūlymų. Tai bus geriausias būdas apsisaugoti. Gero skaitymo.

Įvadas

Jau gerus 8 metus “gliaudau” internetą ir stengiuosi rasti kuo daugiau kelių kaip užsidirbti pinigų internetu. Mano uždarbio internete paieškos prasidėjo 2011-aisiais su 80 litų, už kuriuos Ebay įsigijau e-prekybos platformą, kuri buvo iki tiek non-sensas, kad ji tikrai niekada negalėjo man generuoti pinigų, tačiau tai buvo mano pradžia, mano kelias į amžinas paieškas ir nuolatinį, priverstinį tobulėjimą.

Išbandžiau tikrai ne mažai sferų, turėjau ne du ir ne keturis internetinius projektus, mėginau ne vieną affiliate programą (affiliate – tai veikla grįsta tarpininkavimu suvedant klientą su prekių arba paslaugų teikėju už tai gaunant komisinius). Buvo uždarbių, tačiau buvo ir nuostolių, o daugiausia ko buvo, tai sudeginto laiko, apie kurį truputėlį vėliau.

Taigi, jei ir tu esi amžinas ieškotojas ir tiki, kad internete guli didžiuliai kiekiai pinigų (realiai taip ir yra) – tuomet kviečiu susipažinti su platformomis ir veiklomis, kurios nereikalauja išskirtinio pasiruošimo norint pradėti siekti geresnio rytojaus čia ir dabar. Viliuosi, kad šis mano įrašas padės į visą “noriu pinigų čia ir dabar” pažiūrėti kitaip ir leis gauti gražą artimiausiu metu. Beje, ką tikrai patariu, tai geriau pamėgink šiandien, negu padaryk rytoj. Važiuojam!

Kad reikalai eitų į gerą, nusiteik, kad norint užsidirbti pinigų internetu tau prireiks: Laiko (DAUG), noro, gebėjimo priimti informaciją, kantrybės, išradingumo ir nuolatinio Google’inimo, nes, tikiu, vien šiuo straipsniu nesustosi 🙂


Parduok savo gebėjimus (Freelancing)

Net tuos, kurių dar neišmokai. Ne paslaptis, kad nuotolinis darbas šiuo metu išgyvena aukso amžių. Ir čia nėra nieko keista. Tūkstančiai žmonių sėkmingai perduoda savo gebėjimus, kuriuos įgijo tikrai ne specialiuose moksluose ar universitetuose. Didelis skaičius laisvai samdomų darbuotojų (freelancer’ių) daryti tai, už ką gauna stabilias pajamas išmoko Youtube arba Google pagalba. Tau nereikia investuoti dideles sumas į mokslus, kad išspręstum kliento problemą. Freelancer’iai dažniausiai uždirba pinigus iš:

  • Logotipo, banerio ar panašaus tipo grafinio kūrimo;
  • Straipsnių rašymo;
  • Dizaino svetainei sukūrimo;
  • Svetainės sukūrimo;
  • SEO konsultacijos arba audito;
  • Programavimo paslaugų;
  • Socialinių tinklų administravimo;
  • Video montavimo;
  • Nuotraukų retušavimo;
  • Kita (be pabaigos…);

Ką noriu pasakyti, kad didelę dalį tai, iš ko galima pasidaryti pinigus, galima nemokamai išmokti naudojantis Youtube platforma. Pvz, tokius dalykus kaip naudotis Photoshop programa, Video redagavimo programomis, kaip išmokti SEO gudrybių, kas yra kokybiškas branding’as ir kaip teisingai turėtų vykti logotipų kūrimas – viskas jau internete.

Jūs viso šito galite nesunkiai išmokti vien žiūrėdami video, ir kartai nebūtina mokėti anglų kalbos, turinio yra ir rusų kalbą ir kitomis kalbomis. Vėliau, pritaikydami išmoktas žinias, galite sėkmingai savo įgūdžius įdarbinti platformose, kuriose užsiregistravę ir sukūrę apie savo paslaugas prisistatymą, sulauksime užsakymų, o juo įgyvendinę – gausite atlygį. Viskas kaip paprastame darbe, tačiau jūsų neriša vieta, plius darbus skirstotės patys sau.

TOP 3 Platformos, kuriose galite tapti freelancer’iais ir siūlyti įvairiausias savo paslaugas yra šios (jų yra ir daugiau, tačiau šio populiariausios ir plataus paslaugų profilio):

  1. Upwork.com – labiausiai vertinamas portalas pagal paslaugų ir užsakymų kainą/kokybę; Čia užsuka 38 milijonai lankytojų per mėn.
  2. Freelancer.com – Vienas seniausių freelancer portalų pasaulyje; Čia užsuka 11 milijonų lankytojų per mėn.
  3. Fiverr.com – rekomenduočiau pradedant savo freelancer’io kelią, nes didžioji dalis užsakymų yra iki 20 USD ir čia užsakovai atlaidžiau reaguoja į netobulumus; Čia užsuka 41 milijonas lankytojų per mėn.

P.s. Lankytojų skaičius nustatytas SEO įrankiu pagal 2019 Birželio mėn. duomenis.

Parduok tai, ką perki pats (Affiliate)

Iš tiesų pasiteisinęs metodas. Kai kažką perki iš užsienio, tai yra 95% tikimybė, kad ta pati prekė yra parduodama Amazon prekybos platformoje. Mano patarimas – susirask ar ta prekė kuri atvyksta pas tave yra parduodama Amazon’e, jei taip – prisiregistruok Amazon asociates platformoje kaip reklamos partneris, susirask ta prekę Amazon’e, ir nusikopijuok ASIN kodą.

Jį įdėk jau į patvirtintą Amazon asociates paskyros langelį ir spausk “GO”. Kai užkraus tavo prekę, spausk “Get link”, taip tau bus sugeneruotas affiliate kodas, per kurį žmonės įsigydami tą prekę uždirbs tau komisinius. Suvesti kodą reikia čia:

Asina kodą įdeda čia. Spausk “Go”
Kai sugeneruoja ir randa tavo produktą, spausk “Get link”
Kai atsiveria nuorodos parinktys, būtinai naudok “Text Only” ir “Short link”. Gautą nuorodą įdėk po Youtube video.

Kai atvyks prekė – pasiruošk padaryti 2 video, vieną kaip išpakuoji prekę (unbox video), kitą – kaip ištestuoji gaminį.

Video įkelk į Youtube su išsamiu aprašymu ir būtinai suvesk kuo daugiau susijusių tag’ų/žymų (kur juos vesti rasi keliant video, lango apačioje). Jų dėka tavo video bus randamesnis. Abu video privalo būti bent 720p kokybės ir su geru garsu, kitu atveju tavo video neturės pridėtinės vertės ir vargiai patenkins žiūrovo smalsumą. Tačiau jei skirsi tam laiko ir viską padarysi kiek įmanoma profesionaliau – žiūrovas įsigys šią prekę per Tavo nuorodą.

Svarbiausia, kad toks verslumo modelis papildomai nieko nekainuoja, tik jūsų laiką ir prekę, kurią šiaip ar taip planavote įsigyti (beje, amerikiečiai net įsigudrina įsigyti prekę per Amazon’ą, padaryti apie ją reveiw ir vėliau iš karto gražina gaminį atgal). Paprastai populiariausi gaminiai yra elektronika, sporto prekės, sveikatingumo prekės, gyvūnų, žvejybos reikmenys ir vaikų prekės.

Jei kyla klausimų kaip sekėsi man, tai aš su Amazon taip pat turiu šiek tiek reikalų. Gaunu šiek tiek papildomų pajamų iš anglų kalba parašyto straipsnio internete. Tai man kainavo ~ 8 valandas darbo. Daugiau nieko. Mano rezultatai per šiuos 6 mėnesius atrodo taip (tai yra pajamos IŠ VIENO STRAIPSNIO kuris patalpintas viename iš mano projektų):

Tai yra pajamos iš vieno mano patalpinto straipsnio viename iš mano projektų. Straipsnis yra apie elektroniką ir susideda iš maždaug 3000 žodžių. Manau, jog šis straipsnis pasyvias pajamas dar generuos visus likusius metus. Naudojant Youtube platforma monetizacijai – viskas grečiau, ir reikia mažiau investicijų, tiek laiko, tiek srautui generuoti.

Parduok savo filmuotus kadrus (Stock Footage)

Jei turi kažkiek naujesnį mobilų telefoną, kuris filmuoja bent 1080p (HD) kokybe, o dar geriau – 60fps/4k – tuomet turi visus šansus be jokių papildomų investicijų kurti turinį telefonu ir jį vėliau parduoti internetinės foto ir video medžiagos prekybos platformose, tokiose kaip Shutterstock, Vimeo, Pond5, Adobe stock ir pan.

Gera žinia ta, kad rinkoje yra tokia kompanija pavadinimu BlackBox, kuri jūsų įkeltus video kadrus automatiškai išskirsto į penkias didžiausias aukščiau paminėtas platformas. Tokiu būdu gali sutaupyti labai daug laiko ir maksimaliai būti efektuvus, nes tau nebereikia kelti vieno video į 5 skirtingas platformas. Aišku, tai kainuoja papildomus 15% komisinių, bet patikėk – verta. Dirbant su Stock Footage veiklos modeliu kūrybiškumas dažnai nugali technines specifikacijas, tad kuo daugiau “minties” turės tavo kadrai – tuo didesnė tikimybė kad kažkas juos įsigys.

Aš šiuo metu esu įkėlęs 69 video į BlackBox platformą, tačiau tikslas – 500. Būtent tiek video rekomenduojama turėti porfelyje, kad pradėtumėte generuoti stabilias pajamas. Šiuo metu visus video filmuoju su itin kompaktiška DJI Osmo Pocket kamera su gimbalu/stabilizatoriumi. Puikus daiktas pradžiai, realiai geresnio neįsivaizduoju (360 EUR + priedai jei tokių reikia, aš įsigijau ir polar filtrus, stovą, action laikiklį ir kt.). Pavyziui, vienas iš mano įkeltų jau pardavime esančių video yra čia.

Visą informaciją ir plonybes su tiksliais atsakymai rasite BlackBox’o FAQ sekcijoje (absoliučiai privalai perskaityti jei nuspręsi pamėginti). Taip pat būtinai kviečiu susipažinti su gana aktyvia bendruomene BlackBox Facebook grupėje, kur žmonės dalinasi uždarbiais, idėjomis ir padarimais. Primenu, kad norint pradėti visa ko yra esmė:

  • Bent 1080p HD video kokybė;
  • Vaizdo medžiaga būtinai filmuota gulsčiai ir yra maksimaliai stabili (kitu atveju tiesiog atmes tavo video);
  • Vaizdo medžiaga turi būti 5-20 sekundžių;
  • Vaizdo medžiaga negali būti su garsu, tad jį būtina pašalinti;
  • Geriausi formatai prekybai: 4k/60fps, 4k/30fps, 4k/24fps, 1080p HD 60/30/24 fps;
  • Ką žerka labiausiai: Žmones, gyvūnus, veiksmą, mintį, slowmotion kadrus, timelapse, hyperlapse, dronų kadrai (aerials) ir panašiai;

Taip pat palieku šaunų video, kur trumpai papasakojama kaip viskas veikia ir parodomi labiausiai parduodami video. Paprastai už video mokama nuo kelių iki kelių šimtų eur. Vidurkis yra ~30-120 eur už kadrą.


Papildyta 2019 lapkričio 4 dieną:

Nori sužinoti kurie video yra labiausiai parduodami pagal kategoriją? Kviečiu susipažinti su Victoria Smith surinktais duomeninimis, kurie, mano supratimu, yra itin reikšmingi. Šie duomenys yra surinkti remiantis 17 veiklos mėnesių BlackBox platformoje ir susideda iš 6 489 video klipų, 346 pardavimų. Žemiau esantys duomenys palygina video klipų portfelį su pardavimais.

Duomenys: Victoria Smith
Duomenys: Victoria Smith
Duomenys: Victoria Smith

Remiantis aukščiau pateiktais duomenimis, prioritetinės vaizdo klipų kategorijos yra šios: Maistas, kelionės, gyvūnai, gamta. Sėkmės filmuojant!

Parduok savo prakaitą (Sports App)

Skamba bukai, bet realiai taip ir yra. Jei jau būti finansiškai efektyviu – tai tokiu būti visur ir visada.

Lietuvos startuolis Lympo siūlo uždirbti pajamas už ėjimą arba bėgimą (ne, važinėjantis elektriniu paspirtuku uždirbti nepavyks). Sportuojant ir vykdant iššūkius jūs uždirbate LYM žetonų (kriptovaliutos), kurie turi tikrą piniginę vertę ir leidžia įsigyti įvairių sporto prekių bei partnerių pasiūlymų programėlėje. Po kiekvieno sėkmingai įveikto iššūkio, LYM žetonai įkris į tavo piniginę programėlėje, kurią gali atsisiųsti iš Google Play.

Net jei tai ir skamba kiek “cheesy”, iš tiesų tai yra itin pasiteisinęs ir vertę kuriantis veiklos modelis ir aš nuoširdžiai rekomenduoju negaišti laiko ir pradėti gauti finansinės naudos gyvenant sveiką gyvenimo būdą.


Įšspręsk problemą (Quora)

Quora.com – internetinė platforma kurioje žmonės iš viso pasaulio užduoda klausimus, į kuriuos atsako savo srities specialistai. Skamba labai paprastai, tačiau taip ir yra.

Kartais, kad judėtum toliau, nėra nieko svarbiau nei atsakymai į iškylančius vienokius ar kitokius klausimus. Būtent Quora platforma suteikia galimybė gauti atsakymus į juos aiškiai ir profesionaliai. Įdomiausia dalis yra ta, kad tu taip pat gali tapti tuo, kuris atsako į klausimus ir net gi geba iš to gauti papildomų pasyvių pajamų. Štai kaip tai daroma.

Pavyzdžiui, nuotraukoje žmogus atsako į klausimą kitam naudotojui apie tai, kokie produktai šiuo metu yra populiariausi ir geriausiai parduodami Indijoje (per Amazon platformą). Po to kai jis išsamiai atsakė į klausimą, jis pateikia savo tarpininko nuorodą (uždarbio būdas nr. 2) į mokymus “Kaip rasti populiariausius produktus parduoti Amazon platformoje”. Taip ne tik padeda naudotojui gauti atsakymus, tačiau susikuria galimybę gauti papildomų pajamų jei kiti skaitytojai pasinaudos jo nuoroda ir įsigys mokymų programą.

KLAUSIMAS:


IŠSAMAUS ATSAKYMO PABAIGOJE – REF NUORODA:

Kadangi Quora turi šimtus milijonus lankytojų per mėnesį (589mln. per mėn) – yra DIDŽIULĖ tikimybė jog padėjęs žmogui gali nesunkiai gauti pajamų. Atsakinėti ir taplinti nuorodas gali absoliučiai visomis temomis, nuo elektronikos iki jogos, nuo automobilių dalių iki investavimo platformų.

Didelė dalis internetinių verslų turi galimybę pasiūlyti partnerystęs programą, tad patarčiau pagalvoti kas mėgsti veikti gyvenime ir būtent toje sferoje rasti verslo subjektus ir ieškoti ar jie siūlo partnerystės programas. Jei taip – užsiregistruoji ir keliauji į Quorą gelbėti pasaulio (tik jokiu būdu NE SPAMINTI).

E-prekybos verslas su $388 (Dropshipping’as)

„Dropshipping“ yra mažmeninės prekybos būdas, kai parduotuvė nelaiko savo parduodamų produktų sandėlyje. Vietoj to, kai parduotuvė parduoda produktą, ji perka prekę iš trečiosios šalies ir perduoda ją tiesiogiai klientui. Dėl to prekybininkas niekada nemato ir netvarko produkto.

Kitaip tariant, tu sukuri elektroninę parduotuvę, pirkėjas įsigyja tavo parduodamą produktą (bet kokį), tu gauni į sistemą užsakymą ir jis jau būna apmokėtas kliento, tada savo lėšomis nuperki tą prekę iš trečiosios šalies “už pigiau” (dažniausiai triskart), ir trečioji šalis ją išsiunčia tiesiai tavo pirkėjui.

Toks prekybos metodas turi daug privalumų, pavyzdžiui:

Mažina riziką

Kad startuoti su dropshippingo verslu nereikia mokėti pinigų iš anksto, kad įsigytum inventorių, o tai reiškia, kad pradžioje tavo vienintelės išlaidos bus pinigai investuoti į svetainės kūrimą arba spec. platformos nuomą.

Mažina išlaidas

Dropshippinant nėra tokio dalyko kaip perteklinis atsargų kiekis, todėl nėra sandėly dulkančių ir “užšaldytais pinigais” virtusių prekių.

Patogumas

Tau nereikia rūpintis jokiu prekių pakavimu ir siuntimu. Viską atlieka trečioji šalis.

Praktiškumas

Prekybai nereikia sandėliavimo ar mažmeninės prekybos vietos, pakanka internetinės svetainės. Taip pat toks prekybos būdas suteikia galimybę siūlyti klientams beribį asortimentą.

Beje, daugelis prekių siuntėjų leidžia jums pateikti savo etiketes, ko pasekoje klientams net nežino, kad jūs naudojate dropshippingo principą, o ne asmeniškai siunčiate jiems savo prekes.

Bet prieš tai, SVARBU ŽINOTI, KAD:

  • Nusiteik, kad teks investuoti pinigus, minimum $388 JAV dolerius;
  • Privalai atsirinkti tik populiariuss arba išskirtinius produktus, pvz. turinčius specifinę nišą;
  • Turėsi skirti tikrai daugiau nei 24 valandas, kad kokybiškai startuotum;
  • Privalai atsiriboti nuo perdėtų Youtube sėkmės istorijų nes Tu kuri savo istoriją, ir jei jau nusprendei tai daryti, daryk tai iš kito galo nei tai daro nekantriausi. Aš irgi taip dariau du kartus, abu nepavyko, kol padariau trečia kartą tik kitaip. Tada viskas pasikeitė;
  • Perskaityk ir peržiūrėk KIEKVIENĄ ČIA ESANTĮ įrašą apie skaičius, nes šitas Instagramo profilis yra glaudžiai susijęs su dropshippingu ir yra neįkainojamos info šaltinis, kad ir kaip tai skambėtų. Bet rimtai. Sekiau 50+ šaltinių, tačiau jų įžvalgos yra paprastai nepaprastos. Vertos turėti ir sekti. P.s. Čia lietuvių app’sas.

Dropshippingo pradžia prasideda nuo domeno įregistravimo ir svetainės sukūrimo (arba platformos nuomos, ką ir rekomenduosiu žemiau). Domeną gali užregistruoti kad ir sename gerame lietuviškame IV.LT (.com galune, tikrai rekomenduoju vengti kitų galūnių).

Kad sutaupytum laiko ir jėgų, bei turėtum pilnai dropshippingui pritaikytą, pusiau automatizuotą prekybos platformą rekomenduoju naudoti Shopify platformą su Oberlo App įskiepiu.

Štai puikus video kaip PILNAI susikurti tokią parduotuvę. Jos pilnai pakaks generuoti $$$!

Dabar, kai supratai visą esmę ir peržiūrėjai viską žingsnis po žingsnio – paaiškinsiu, kodėl paminėjau $388 JAV dolerius tokio verslo startui. Tiesą pasakius, jei pasinaudosi šiuo savo verslo starto finansavimo modeliu įskaitant aukščiau esančio video peržiūrėjimą – yra didžiulė tikimybė, kad pradėsi savo sėkmingą, naują verslą:)

Žemiau pateikiu nuotrauką paaiškinančią finansines investicijas ir sąmatą kiek kainuos startuoti su teisingai kuriamu dropshipping’o verslu.

Patikslinsiu, kad “Test Orders” yra prekės, kurias norėtum pardavinėti savo parduotuvėje, t.y. turi įsigyti prekę pats iš savo parduotuvės, kad įsitikintum jog ji yra kokybiška, atitinkanti tavo lūkesčius.

Įkvėpimui, štai keletas sėkmingai veikiančių dropshippingo parduotuvių paremtu tokiu Shopify + Oberlo principu:

  • https://negativeunderwear.com/
  • https://www.unconditional.uk.com/
  • https://www.bluebella.com/
  • https://www.thecandifactory.com/
  • https://www.toyshades.com/
  • https://nerdwax.com/
  • https://nerdwax.com/
  • https://press-london.com/

Jei nori pamatyti dar daugiau parduotuvių veikiančių šiuo mano aprašytu principu, užsuk čia, jų pateikta net 65.

Investuok į paskolas – uždirbk palūkanas (P2P investavimas)

Tarpusavio skolinimas (investavimas į paskolas), arba P2P skolinimas (angl. Peer-to-Peer – žmogus žmogui) – pinigų skolinimas ir skolinimasis iš kitų žmonių, o ne iš bankų ar kredito įstaigų.

P2P skolinimas yra naudingesnis kreditoriams ir gavėjams: paskolos suteikiamos greičiau, patogiau (internetu), skaidriau. Tarpusavio skolinimo platformose nėra fiksuotų palūkanų: tarpusavyje besivaržantys investuotojai suinteresuoti pasiūlyti mažesnes palūkanas.

Tiems, kas nori nesudėtingai pradėti investuoti ir uždirbinėti palūkanas rekomenduoju susipažinti su P2P skolinimu iš arčiau. Tam esame paruošę specialių P2P investavimo gidą, todėl visus atsakymus į klausimus tikrai ten surasi.

Verta paminėti, jog sistemingai investuojant į paskolas galite tikėtis ~18-20% metinės grąžos, o tai yra tikrai gana patrauklus uždarbis.

Viliuosi, kad mano aprašyti uždarbio internetu būdai tau bus naudingi, įkvėps, padės, nukreips tam tikra linkme, o labiausiai tikiuosi, kad padės uždirbti. Aš tikrai to tau linkiu. Ačiū, kad skaitai!

Uždarbis internetu D.U.K.

Kokie uždarbio internetu privalumai?

Darbas internetu gali būti itin plataus profilio ir nišų. Didžiausias privalumas dirbant internetų yra darbo vietos lankstumas, t.y. jūs galite dirbti bet kurioje pasaulio vietoje, jums tereikia kompiuterio ir interneto. Tai leidžia sutaupyti tuos pinigus, kuriuos skirtumėte darbo vietos nuomai. Taip pat darbas internetu garantuoja diskretiškumą ir neribotas uždarbio galimybes, ypač orientuojantis į užsienio rinkas ir klientus.

Kas gali dirbti internetu?

Užsidirbti internetu gali bet kuris asmuo, mokantis naudotis kompiuteriu, socialiniais tinklais ir YouTube platforma. Kodėl YouTube? Todėl, kad ten galite rasti didžiulius klodus naudingos informacijos, kurią įvaldę galėsite nesunkiai uždarbiauti, mokytis ir nenutrūkstamai tobulėti.

Kokie yra trys svarbiausi įgūdžiai norint uždirbti internete?

1. Gebėjimas kurti kokybišką, vizualiai ir informatyviai patrauklų turinį.
2. Minimalus IT žinių bagažas ir pagrindinių Turinio Valdymo Sistemų (TVS) išmanymas, pvz: WordPress, Prestashop, Wix, Shopify ir pan.
3. Socialinių tinklų išmanymas.

Ar būtina turėti įmonę norint užsidirbti internetu?

Pradžioje – nebūtina. T.y. iki tol kol negausite reikšmingų pajamų kiekvieną mėnesį kurti įmonę ar vykdyti individualią veiklą tiesiog neapsimoka. Tačiau būna atvejų, kai tarpininkų platformos gali išmokėti komisinius tik tuo atveju, jei pateikiate sąskaitą, todėl turite tai žinoti ir būti pasiruošę.


Pssst, šiame įraše yra tarpininko nuorodų, tai reiškia, kad spustelėjus šias nuorodas galime uždirbti mažą komisinį be papildomų mokesčių tau. Tai mums padeda išlaikyti projektą ir kurti kokybišką turinį.

4.9/5 - (40 votes)

Comments are closed.