Press "Enter" to skip to content

Faktoringas ir paskola: apie skirtumus ir kada vienas pasirinkimas yra geresnis už kitą?

Kaip žinia, tiek faktoringas, tiek banko paskola yra išorinio finansavimo būdai, skirti verslui. Tačiau dėmesį verta atkreipti į tai, kad tarp šių priemonių yra ir skirtumų; be to, galima išskirti ir tam tikras aplinkybes, kuomet verta rinktis vieną, o kada – kitą finansavimo priemonių.

Faktoringas ir paskola: kokie skirtumai?

Vienas ryškiausių skirtumų yra tas, kad norint gauti paskolą, įmonė turi įkeisti tam tikro dydžio vertės turtą (tikslus dydis priklauso nuo sumos, kurią siekiama pasiskolinti), tuo tarpu faktoringas nereikalauja turto įkeitimo. Taip pat svarbu akcentuoti, kad procedūra, kuri reikalinga norint pasinaudoti faktoringo paslaugomis, yra greitesnė bei paprastesnė nei paskolos gavimo procedūra; tam, kad būtų pasirašyta faktoringo paslaugų sutartis, prireiks vos kelių dokumentų.

Kita vertus, panašumų tarp faktoringo bei paskolos, taip pat yra: tiek faktoringas, tiek paskola užtikrina greitesnį įmonės finansinių poreikių patenkinimą, galimybę investuoti, sudaro sąlygas augimui, lyderiavimui, leidžia stiprinti savo pozicijas rinkoje ir t.t.

Kada verta rinktis faktoringą?

Faktoringas yra puikus pasirinkimas, kai:

• įmonės veikloje pirkimo – pardavimo procesas yra labai dažnas, o sąskaitų – faktūrų apmokėjimo terminai – ilgi;

• įmonei aktualus finansavimo įrankis, nereikalaujantis turto įkeitimo (sąskaita – faktūra yra traktuojama kaip užstatas);

• siekiama paprastesnės bei greitesnės finansavimo procedūros;

• įmonė nenori būtų priklausoma nuo paskolos sąlygų.

Norėdami daugiau sužinoti apie faktoringo paslaugą ar pasikonsultuoti su specialistu ką geriau rinktis faktoringą ar paskolą – apsilankykite svetainėje smefinance.lt.

Kokiais atvejais verta teikti pirmenybę paskolai?

Pirmenybę teikti paskolai verta, kai:

• siekiama iš anksto žinoti, kada ir kokiomis sumomis reikės grąžinti pasiskolintus pinigus;

• reikalingi aiški, tiksli bei konkreti pinigų suma.

Taigi, apibendrinant galima daryti išvadą, kad tiek faktoringas, tiek paskola yra finansavimo būdai, kuriais šiandien gali pasinaudoti verslas, siekiantis pateisinti finansinius poreikius, investuoti bei lyderiauti. Galima išskirti konkrečius atvejus, kuomet faktoringas yra geriau nei paskola ir atvirkščiai.

Vis dėlto, taip pat nesunku pastebėti, kad atvejų, kuomet faktoringas yra geresnis pasirinkimas nei banko paskola, daugiau. Tad kiekvienas verslas, kuriam yra reikalingas finansavimas, turi labai atsakingai pasverti, kuris iš šių pasirinkimų galėtų atnešti daugiau naudos ir įvertinti ilgalaikę perspektyvą.

Video anglų kalba, vizualizuojantis kaip veikia faktoringo paslauga:

5/5 - (1 vote)

Comments are closed.