Press "Enter" to skip to content

Kritę pardavimai verčia Nissan atleisti 20 tūks. darbuotojų

Dėl koronaviruso protrūkio sumažėjus pardavimams „Nissan“ ketina sumažinti daugiau nei 20 000 darbo vietų arba apie 15 procentų visos darbo jėgos, portalui Japan Times pranešė artimi šaltiniai.

Šaltiniai teigia, kad trečias pagal dydį Japonijos automobilių gamintojas svarsto darbo jėgos mažinimą Europoje ir kai kuriose augančios ekonomikos šalyse.

Dėl naujojo koronaviruso paplitimo pasaulyje buvo sustabdyta „Nissan“ gamyklų veikla, dėl to drastiškai krito pardavimai tokiose pagrindinėse rinkose kaip Šiaurės Amerika ir Europa. „Nissan“ pareiškė, kad iki 2023 m. kovo mėnesio įmonė sumažins 12 500 darbo vietų 14 gamybos bazių visame pasaulyje.

Tačiau, gilėjantis verslo nuosmukis pandemijos metu privertė kopmaniją imtis papildomų reformų priemonių, įskaitant gamyklų uždarymą Ispanijoje, taip pat Indonezijoje ir kai kuriose kitose augančiose rinkose.

Reikšmingai mažins išlaidas

„Nissan“ veikla buvo nestabili jau nuo 2018 m. lapkričio mėnesio, kai buvo areštuotas buvęs kompanijos vadovas Carlosas Ghosnas, kuris nesugebėjos patikimai valdyti įmonės. Automobilių gamintojas praėjusį mėnesį perspėjo, kad paskutiniai fiskaliniai metai iki kovo mėnesio bus nuostolingi, nes pandemijos metu uždarytos gamyklos didžiosiose rinkose ir ekonominis nuosmukis pakenkė naujų automobilių paklausai.

Kitas šaltinis prieš savaitę teigė, jog „Nissan“ taip pat planuoja apie 2,8 milijardo dolerių sumažinti metines išlaidas, nes pandemija ir toliau mažina automobilių gamintojų pardavimus ir naujų automobilių paklausą. Jokohamoje įsikūrusi įmonė palaipsniui panaikins „Datsun“ prekės ženklą, uždarys vieną gamybos liniją, dar šiemet sieks sumažinti išlaidas rinkodaros, tyrimų ir kitų išlaidų sąskaita.

5/5 - (1 vote)

Comments are closed.