Press "Enter" to skip to content

Lietuvos ir pasaulio finansų ekspertai, kuriuos verta sekti soc. tinkluose | TOP 10

Socialiniuose tinkluose lietuviai vidutiniškai kasdien praleidžia po 1,5 valandos, tad, užuot stebėjus, kuo šiandien puošėsi ar ką pietums valgė žvaigždės, geriau sekti naudingą turinį, kuriuo dalijasi žinomiausi Lietuvos ir pasaulio finansų ekspertai. Šių žmonių įžvalgos yra vertos dėmesio bei galinčios reikšmingai įtakoti jūsų suvokimą apie finansus, verslą bei investavimą.

TOP 5 Lietuvos finansų ekspertai

Nerijus Mačiulis

Nerijus Mačiulis. „Facebook“ paskyros nuotr.

N. Mačiulis – mokslų daktaras, vienas žinomiausių Lietuvos ekonomistų, taip pat ir vyriausiasis „Swedbank“ Lietuvoje ekonomistas. Socialiniuose tinkluose jis pateikia vertingų įžvalgų apie finansus, investavimą, ekonominę Lietuvos situaciją ir t. t.

Dalindamasis investavimo tendencijomis 2020-iesiems, jis mini, kad „kiekvieni metai turi savo euforijas, savo legendas, savo FOMO, savo tulpių svogūnėlius, savo bitcoinus“ ir teigia, kad jis nesidalija kažkokiomis rekomendacijomis, ką pirkti ar parduoti. Jis investuotojams tiesiog pateikia „rekomendaciją neišprotėti“.

Nerijus Mačiulis „Facebook’e“ turi per 38 tūkst. sekėjų.


Liudvikas Andriulis

Liudvikas Andriulis. „Facebook“ paskyros nuotr.

L. Andriulis – verslininkas, telekomunikacijų specialistas, „Effortel“ kompanijos akcininkas ir rinkodaros vadovas. Pasak L. Andriulio, „keisti pasaulį lengviau, kai turi pinigų“. Dar viena populiari jo citata: „Pinigai yra varomoji pasaulio jėga.“

Jis išgarsėjo dėl savo gana aštrių komentarų: L. Andriulis kritikos dažnai žeria tingiems žmonėms, į pirmą planą iškelia visuomenės ydas ir tokiu būdu paskatina diskusijas. Tačiau tuo pačiu verslininkas savo pavyzdžiu įrodo, kad galima išbristi iš skurdo ir susikurti sėkmingą verslą. Jis dalijasi patarimais, kaip uždirbti tiek, kad apie pinigus nereikėtų galvoti.

Liudvikas Andriulis „Facebook’e“ turi per 36 tūkst. sekėjų.


Ilja Laurs

Ilja Laurs. „Facebook“ paskyros nuotr.

Ilja Laurs – vienas žinomiausių Lietuvos verslininkų ir investuotojų. 2017 m. jis pateko į įtakingiausių šalies verslininkų 10-uką. Jis pirmasis sukūrė mobiliųjų aplikacijų parduotuvę „GerJar“, vėliau parduotą už 50 mln. JAV dolerių. I. Laursas – rizikos kapitalo fondo „Nextury Ventures“ įkūrėjas ir valdybos pirmininkas.

Jis parašė ir vieną perkamiausių visų laikų lietuviškų knygų „Verslas naujai“, padedančią pasisemti idėjų kuriantiems naujus verslus.

„Facebook’e“ Ilja Laurs šiuo metu turi 23,5 tūkst. sekėjų.


„Proto industrija“

„Proto industrija“ tinklalaidės vedėjas ir kūrėjas, BIPA Group savininkas Erikas Viršilas. „YouTube“ epizodo stop kadras.

„Proto industrija“ – didžiausias verslo kanalas „YouTube“ platformoje turintis ir „Instagram“ paskyrą. Šioje verslo tinklalaidėje nagrinėjamos pačios įvairiausios temos: nuo įprastų, iš serijos „kaip uždirbti milijoną“, iki provokacinių, pavyzdžiui, „kiek uždirba Andrius Tapinas?“ Kuriant turinį labiausiai orientuojamasi į perspektyvias verslo įmones, nestandartiškai gyvenančius ir mąstančius žmones. Projektas siekia atskleisti ne tik žmonių sėkmes, bet ir nesėkmes.

„Proto industrija“ „YouTube“ kanale turi 23 tūkst. prenumeratorių ir 1,85 milijonų peržiūrų.

„Proto industrija“ kuria aukštos kokybės verslo turinį, tad negalėjau nepasidalinti bent vienu laidos epizodu. Ne, tai nėra reklama 🙂

Žygimantas Mauricas

Žygimantas Mauricas. „Facebook“ paskyros nuotr.

Ž. Mauricas – „Luminor“ banko ekonomistas, finansų ekspertas, socialinių mokslų daktaras. Jis apžvelgia visuomenės aktualijas, kritikuoja įvairių institucijų, žiniasklaidos priemonių ir kt. sprendimus, analizuoja ekonomikos procesus, Lietuvos ekonominę situaciją, opiausias šalies problemas, apžvelgia ir investavimo tendencijas, finansų sektoriaus naujienas ir t. t., beveik kiekvieną įrašą iliustruodamas mintis pagrindžiančia informacija (diagramomis, lentelėmis), nuotraukomis.

„Facebook’e“ Ž. Mauricas turi beveik 12 tūkst. sekėjų.


TOP 5 pasaulio finansų ekspertai

Deivas Ramsis

Deivas Ramsis. „Facebook“ paskyros nuotr.

Deivas Ramsis – 7 tarptautinių bestselerių autorius, itin populiarios tinklalaidės JAV „Ramsio šou“ vedėjas ir kūrėjas. Deivo šou gali nemokamai klausyti finansų svetainės Finbold podcasts skyrelyje arba žiūrėti YouTube.

Jau būdamas 26-erių jis turėjo turto už daugiau nei milijoną JAV dolerių. Vėliau jis kasmet uždirbdavo po 250 tūkst. Tiesa, po kurio laiko viso turto neteko, bet sugebėjo atsitiesti ir 1992-aisiais įkūrė „Ramsey Solutions“ – konsultacinę, produktais bei paslaugomis, padedančiais siekti finansinių tikslų, prekiaujančią įmonę, kurioje šiuo metu dirba daugiau nei 900 žmonių.

D. Ramsis sukūrė unikalią „7 Baby Steps“ metodiką, parodančią, kaip taupyti kritinėmis situacijomis, greičiau išsimokėti visas skolas per daug nepermokant ir užsitikrint gerovę.

„Facebook’e“ D. Ramsis turi 4,3 mln., o „Twitteryje“ – 930 tūkst. sekėjų.


Martinas Lewisas

Martinas Lewisas. „Facebook“ paskyros nuotr.

M. Lewisas – Didžiosios Britanijos žurnalistas ir TV laidų vedėjas. Jis yra ir MoneySavingExpert.com – vieno iš didžiausių asmeninių finansų portalo, kurį kiekvieną mėnesį aplanko daugiau nei 10 mln. unikalių vartotojų, įkūrėjas. Jis skaitytojams padeda rasti efektyviausius būdus, kaip sumažinti sąskaitas nesumažinant gyvenimo kokybės ir per daug savęs neapribojant.

Twitteryje“ M. Lewisas turi 669 tūkst. sekėjų, o „Facebook’e“ – 530 tūkst.


Tiffany Aliche

Tiffany Aliche. Thebudgetnistablog.com nuotr.

Tiffany Aliche, dar žinoma ir kaip @thebudgetinsta – finansų ekspertė, viena populiariausių knygų apie verslą ir finansus autorių. Ji siekia, kad moterys iš viso pasaulio gautų kuo daugiau žinių apie finansus ir įgytų daugiau finansinio raštingumo įgūdžių. Pagal išsilavinimą T. Aliche – ikimokyklinio ugdymo pedagogė, tad informaciją savo paskyrose ji geba perteikti lengvai ir suprantamai.

T. Aliche „Instagrame“ turi 249 tūkst. sekėjų, o „YouTube“ kanale – 33 tūkst.


Mr. Money Mustache

Mr. Money Mustache. „Facebook“ paskyros nuotr.

Mr. Money Mustache (Peteris J. Adeney) sugebėjo į pensiją išeiti sulaukęs vos 30 metų. Dabar jis didžiąją dalį laiko skiria mokydamas kitus – kad ir jie galėtų padaryti tą patį. Mr. Money Mustache daug dėmesio skiria ne tik ekonominei gerovei, bet ir tvariam gyvenimo būdui, dalijasi savo ir šeimos nuotraukomis. Jis turi ir taip pat pavadintą tinklaraštį mrmoneymustache.com, kuriame dalijasi patarimais, kaip tapti turtingiems neturint investicijų, aprašo geriausiai apmokamus darbus ir t. t.

„Facebook’e“ Mr. Money Mustache turi 117 tūkst., o „Twitteryje“ – 114 tūkst. sekėjų.


His and Her Money

His and Her Money. „Facebook“ paskyros nuotr.

Kai kurie nuomonės formuotojai dirba vieni, kiti veiklos imasi su partneriu ar nedidele grupele žmonių. Dirbti kartu nusprendė ir sutuoktiniai Talaat ir Tai McNeelyiai, sukūrę „YouTube“ kanalą bei nuolat auginantys sekėjų „Instagrame“ būrį. Ši pora, gyvenanti be skolų, ir kitiems nori padėti geriau kontroliuoti finansus. Jie padeda priimti „pasvertus“ finansinius sprendimus, be to, veda seminarus poroms ir yra išleidę el. knygą.

„YouTube“ kanale His and Her Money šiuo metu turi daugiau nei 90,2 tūkst. prenumeratorių, o „Instagrame“ – 47,8 tūkst. sekėjų.


Pabaigai – noriu pabrėžti, kad Lietuva turi ir daugiau naudinga informacija besidalinančių finansų portalų, kuriuos nuoširdžiai rekomenduojų sekti, pvz.: https://balticmustache.lt/ arba mokomųjų kapitalo valdymo straipsnių skyrelis aipt.lt portale. Kaip bebūtų, linkime, kad influenceriai ne tik formuotų jūsų nuomonę, tačiau ir padėtų jums augti, ne tik vartoti 🙂 Ačiū, kad skaitote.

Comments are closed.